
هر جامعهاى براى تداوم حیات و بقا به کار و فعالیت مردم و مسؤولان احتیاج دارد. نیاز به کار از قرون باستان وجود داشته است و هرچه مىگذرد، بر اهمیت آن افزوده مىگردد. کار قسمت اعظم از زندگى انسان را در بر مىگیرد.
به عقیدهى بسیارى از متفکران اجتماعى و اندیشمندان اسلامى انسان موجودى اجتماعى است. انسانها قسمت اعظم نیازها و احتیاجات خود را از طریق کار گروهى و اجتماعى تامین مىکنند. حضرت امیرالمؤمنین على علیه السلام، اندیشمند و پیشواى برجسته شیعیان و امت اسلامى کار و تلاش را با درایتى واقعبینانه بیان نموده است.
کار از مفاهیم مهم علم جامعهشناسى است. کار سرمایه و ذخیرهى ملى است و مىتواند به رشد تمدن کمک کند. اگر افراد جامعهاى به طور نسبى بتوانند کار و شغل مناسب به دست آورند و شغل آنان متناسب با استعدادها، توانایىها و علائق آنها باشد، زمینه براى نوآورى، ابتکار، رشد و پیشرفت در ابعاد اقتصادى، اجتماعى و فرهنگى جامعه به وجود مىآید. برعکس اگر زمینههاى اشتغال و کار در جامعه محدود و تقاضا براى کار بسیار باشد، به تدریجبیکارى افزایش مىیابد. گسترش بیکارى منجر به آسیبها و پیامدهاى ناگوار در جامعه مىشود.
. تعریف کار
از نظر لغوى کار به معناى فعل و عمل و کردار انسان است و در اصطلاح، کار فعالیتى است نسبتا دائمى که به تولید کالا یا خدمات مىانجامد و به آن دستمزدى تعلق مىگیرد.
پولکس فن مىگوید:
مردم سرچشمه ثروتهاى منقول بوده و افزایش ثروت از کار و زحمت آنها ناشى مىشود.
از نظر برخى از اقتصاددانان لیبرال از جمله کلسن کار عبارت است از:
استفادهاى که انسان از نیروهاى مادى و معنوى خود در راه تولید ثروت یا ایجاد خدمات مىکند.
بر اساس این تعریف فعالیت و کار به طور عمده از طریق هدفها و ارزش محصولى که تولید شده معین مىگردد; به عبارت دیگر کار زمینه را براى تولید و افزایش خدمات ایجاد مىکند.
به طور کلى کار عبارت است از:
مجموعه عملیاتى که انسان با استفاده از مغز، دستها، ابزار و ماشینها براى استفادهى عملى از ماده روى آن انجام مىدهد و این اعمال نیز متقابلا بر انسان اثر مىگذارد و او را تغییر مىدهد.
کار و تلاش از دیدگاه اسلام
بايد بدانيــم كه پايه در ركن اساس زندگي وعامـل تحــرك انسان همانــا كــار مي باشد. در قرآن كتاب آسماني ما در چندين آيه درباره ي كار و اهميت آن در زندگي نازل شده است. كار شرافتمندانه و از راه حلال طلب رزق و روزي كردن شعار اسلام و هر مسلمان معتقد و پايبند به زندگي مي باشد. خداوند در آيــه اي از سوره ي جمعه در قرآن مجيد مي فرمايد: همين كه نمازتان به پايان رسيد در زمين پراكنده شويد و هركدام بســوي كار و تلاش خود برويد و از فضل و كرم خداوند و نعمتاتي كه براي شمـا در زمين گستـرده اسـت بهره بجـوييد و روزي خود را بدست آوريد و خداي خود را بسيار ياد كنيد شايد رستگار شويد. و يا در جاي ديگر مي فر مايد: انسان در سايه ي كار و كوشش بجائي مي رسد و غير از اين او را بهره اي نيست. پيامبر بزرگوار اسلام كار كردن را مانند جهـــاد در راه اسلام مي دانند. و حضرت علي (ع) مي فرمايند: كار كـــــردن باعث بركت زندگي است. هيچ فردي نبايد براي ادامه ي زندگي خود از كاركردن شانه خالي كند. تنبلي و تن آسائي مايه ي فساد و نهايت بيزاري جامعه است.
زكوشش بهر چيز خواهي رسيد بهر چيز خواهي كماهي رسيد
برو كار مي كن مگو چيست كار كه سرمايه ي جاودانيست كار
مطالب مرتبط:
» اجتناب از چند وظیفه گی» رئیس یا رهبر
» 5 نکته برای استخدام بهترین کارمند
» آنچه که مدیران منابع انسانی نیاز هست آگاهی داشته باشند
» تصمیم گیری
» ۶ مهارت برای موفقیت شغلی که همیشه به کارتان میآید
اشتراکگذاری